Haplochromis aeneocolor

Haplochromis aeneocolor is een zeer fraai gekleurde cichlide. Ten opzichte van soortgenoten zijn ze zeer agressief. Je kunt ze het beste houden in een harem.

Haplochromis aeneocolor

Ten opzichte van soortgenoten is deze soort bijzonder agressief. Alleen in een groter aquarium kunnen meerdere mannetjes gehouden worden die dan elk een territorium met een aantal vrouwtjes onderhouden. Het aquarium moet worden ingericht met stenen zodat schuilplaatsen ontstaan. Ook kunnen ter decoratie wat hardere plantensoorten zoals Reuzen Vallisneria gebruikt worden.

Deze soort is in 1973 beschreven door Greenwood.

Synoniemen: Astatotilapia aeneocolor, Haplochromis nubilus

Dieet

Het is een alleseter. Er moet dus gezorgd worden voor voldoende variatie op het menu.  In de vrije natuur zou deze soort zich ook voeden met detritus. Diepvries- en droogvoer wordt ook geaccepteerd.

Kweek van de Haplochromis aeneocolor

De kweek van de Haplochromis aeneocolor is niet zo eenvoudig.  De eieren worden in een tevoren gegraven kuil afgezet. De eieren worden meteen door het vrouwtje in de bek genomen en vervolgens door het mannetje met behulp van de eivlekmethode bevrucht. Er moeten voldoende schuilplaatsen in het aquarium aanwezig zijn waar het vrouwtje zich veilig kan terug trekken want het mannetje blijft haar achtervolgen. Zodra de jongen vrij zwemmen kunnen ze worden groot gebracht met Artemia-naupliën en wat later met fijngewreven droogvoer

Auteur

Jan Bukkems – Aquavisie

Copyright foto’s

Sylvain Dubreuil

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

aeneocolor

Synoniemen

Astatotilapia aeneocolor

Eerstbeschrijving
Broedgedrag

Karakter

Sociaal Gedrag

Dieet

Zone

Herkomst

Landen

,

Ecosysteem

Lengte Minimaal

7

Lengte Maximaal

9

Temperatuur minimaal

21

Temperatuur maximaal

23

pH minimum

7.5

pH maximum

8.0

GH minimum

8

GH maximum

12

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Haplochromis aeneocolor” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *