Hemirhamphodon pogonognathus

Hemirhamphodon pogonognathus is een halfsnavelbekje die tot 6 cm groot wordt en – net als andere halfsnavelbekjes- de bovenste waterlagen bewoond. Leeft in heldere rivieren en kan met neutrale waterwaarden worden gehouden.

Beschrijving

Hemirhamphodon pogonognathus

Levendige scholenvis die zich voor het grootste gedeelte aan het wateroppervlak ophoudt. Mannetjes zijn onder elkaar zeer onverdraagzaam. Het is dus verstandig om een mannetje te houden tezamen met meerdere vrouwtjes.

Het Aquarium

Een rand- en achtergrondbeplanting in combinatie met veel vrije zwemruimte wordt op prijs gesteld. Wat drijfplanten om het licht enigszins te dempen doen de kleuren beter tot hun recht komen. Een sterk filter moet voor een goede stroming in het water zorgen. Aangezien het goede springers zijn is een dekruit onmisbaar. Hoewel ze ook in brakwater voorkomen is het toevoegen van zout niet noodzakelijk.

Voer

Als voer moet levend voer worden gegeven in de vorm van vliegen en muggenlarven. Droogvoer wordt ook graag gegeten.

Kweek

De kweek is niet moeilijk. Halfsnavelbekken zijn levendbarend. Na bevruchting door het mannetje werpt het vrouwtje gedurende 2-3 weken dagelijks 1-5 jongen. Hoewel de ouders de jongen over het algemeen met rust laten is het toch verstandig om de jongen apart te zetten in een ander aquarium. Ze groeien zeer snel.

Video

Copyright foto’s

Hans Meulblok

Auteur

Jan Bukkems – Aquavisie

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Hemirhamphodon pogonognathus” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *