Hemitilapia oxyrhyncha

De Hemitilapia Oxyrhyncha is een niet veel gehouden Utaka uit het Malawi meer. Liever alleen houden met wat rustigere soorten.

Beschrijving

Hemitilapia oxyrhyncha

Het mannetje van de Hemitilapia oxyrhyncha kan een lengte bereiken van zo’n 20 centimeter. De vrouw blijft iets kleiner met haar 17 centimeter lengte. De mannetjes worden blauw met in de rugvin een geel/wit randje en een roodachtige kleur in de aarsvin, de vrouwtjes blijven grijsbruin.

Het is een tamelijk schuwe vis maar hij staat wel zijn mannetje in het aquarium. Ze zitten graag tussen de planten, in het meer hebben ze daar ook hun paaiplaats (Vallisneriaveldjes).Ze kunnen samen gehouden worden met andere rustige soorten.

Synoniem: Hemitilapia oxyrhynchus, tilapia oxyrhynchus

Herkomst

Malawimeer, komt voor in het gehele meer.

Het Aquarium

Het aquarium voor de Hemitilapia oxyrhyncha heeft een minimale lengte van 180 centimeter. Het liefst inrichten met veel planten en wat rotsen.

Water

Temperatuur: 23-25 graden.
PH: 7,5-8,5
GH: 12-16

Voeding

In het meer eten ze van de algen die op de vallisneria groeit. In het aquarium mag spirulina niet ontbreken op het menu. Men kan het afwisselen met o.a. artemia, mysis, krill en granulaat.

Kweek van de Hemitilapia oxyrhyncha

De mannetjes bouwen een nest tussen de planten op een schoongemaakte plek. De vrouwtjes worden naar het nest gelokt waar ze zich na het paren verschuilen tussen de planten.

Auteur

Coby

Copyright foto’s

Coby

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Herkomst

Dieet

Broedgedrag

Karakter

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Hemitilapia oxyrhyncha” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *