Het Nederlands Aquarium 160 liter

Deze aquascape van George Farmer laat zijn interpretatie zien van het Nederlands Aquarium ook wel de Hollandse Plantenbak genoemd.

Het Nederlands Aquarium 160 liter

Dit Nederlands Aquarium is ingericht door George Farmer en is beschreven in Practical Fish Keeping als – een aquascape met een overvloed aan planten en rijen en groepen. Stengel planten met variatie in structuur en kleur geven het een visueel effect – en uitdagingen! De nieuwste uitdaging voor George in de planning van een aquascape lag dit keer in de keuze van de planten, de plaatsing en ervoor zorgen dat ze elkaar aanvullen. George groepeerde planten in de voorgrond, het midden en op de achtergrond met sub categorieën op kleur, en koos een combinatie van klassieke Nederlandse planten (zoals Lobelia en Bacopa) met daarbij verschillende nieuwe planten (zoals Staurogyne en Pogostemon).

Ludwigia is de rode plant waarop je aandacht valt en Cryptocoryne wendtii “Brown” voegt wat speelse kleuren toe aan het groen. De aquascape heeft planten met uitbundige afmetingen – en vele van hen zijn snel groeiend. Dit komt goed van pas in het voorkomen van algen aangezien het aquarium snel in balans komt, maar er ontstaat daarmee ook een regelmatige vraag naar onderhoud met de schaar.

Tip! George begon met 7 uur verlichting per dag met slechts 2 T8-buizen in de eerste 4 weken om zo de planten niet te snel te laten groeien. Hierna 4 T5-buizen met 10 uur verlichitng nadat de planten eenmaal begonnen met groeien, hiermee kwam het aquarium beter in balans.

Techniek

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Inhoud: 160 Liter
Afmetingen: 80 x 45 x 45 centimeter
Bodembedekking: Tropica Plant substrate en Unipac Maui Sand
Licht: Arcadia: 4 x 24Watt HO T5
CO2: twee bellen per seconde
Verwarming: verwarmingselement 150W – 25 graden
Filter: Fluval G6
Plantenvoeding: 15 ml PLANT NUTRITION+ per dag
Onderhoud per week:: 1½ uur

Lijst met Planten

A) Lobelia cardinalis
B) Pogostemon helferi
C) Staurogyne repens
D) Cryptocoryne wendtii “brown”
E) Ludwigia glandulosa
F) Pogestemon erectus
G) Echinodorus ‘Vesuvius’
H) Vallisneria nana
I) Hygrophila difformis – Vaantjesplant
J) Myriophyllum mattogrossense
K) Bacopa caroliana

Bron: Tropica.com

1 beoordeling voor Het Nederlands Aquarium 160 liter

  1. Tip nodig voor aquarium op maat

    Ik heb een aquarium op maat besteld en ben nu opzoek naar alle producten voor tropische vissen. Bestaan er ook verlichting dimmers?

    • John

      Jazeker bestaan er verlichtingen die je kunt dimmen. Voor LED verlichting is dat zo’n beetje de standaard. Je hebt dan LED balken nodig, een adapter en een controller om het licht te dimmen. Ik heb zelf een set van HVP Aqua

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *