Heterixalus madagascariensis

Hoewel de kleur van de Heterixalus madagascariensis kan variëren, afhankelijk van zijn omgeving, is de rug doorgaans uniform wit, grijs of soms geel.

Beschrijving

Heterixalus madagascariensis

Hoewel de kleur van de Heterixalus madagascariensis kan variëren, afhankelijk van zijn omgeving, is de rug doorgaans uniform wit, grijs of soms geel. De dijen en de onderzijde van de poten en voeten zijn oranje. Een donkere band loopt tussen de neusgaten en het oog. De mannen worden zo’n 3,5 centimeter neus tot achterwerk; vrouwen zo’n 4 centimeter.

Verspreiding / Leefomgeving

De Heterixalus madagascariensis is endemisch voor Madagaskar. Ze kunnen worden gevonden langs de Noordoostelijke kust nabij de randen van het regenwoud, in droge beboste omgevingen, kust bossen en ontboste gebieden, tussen gewassen en zelfs in bewoonde gebieden.

Dieet in het Wild

De Heterixalus madagascariensis is een nachtelijke en semi-boom-bewonende jager. Hij jaagt op insecten en kan insecten eten die net zo groot zijn als zijn eigen kop.

Opmeringen

Alle 11 de soorten uit het geslacht Heterixalus zijn endemisch voor Madagaskar. Heterixalus madagascariensis brengen hun dagen al rustend of slapend in de zon door, vaak hangend aan uitstekende vegetatie van moerassen en poelen. In het Engels heten ze dan ook “Reed Frogs” of Riet Kikkers.

Auteur

Ron DeCloux

Copyright foto’s

Bernard Dupont

Referenties

IUCN
AmphibiaWeb.org
Ron’s Flickr
Ron’s WordPress

Extra informatie

Familie

Herkomst

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Heterixalus madagascariensis” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *