Holacanthus passer

De Holacanthus passer is een redelijk groot wordende keizersvis. Ze kunnen een lengte bereiken tot zo’n 35 centimeter.

Beschrijving

Holacanthus passer

Het lichaam van zowel de mannelijke als de vrouwelijke Holacanthus passer zijn donker blauw met een verticale witte band achter de borstvinnen en ze hebben een gele staart. De buikvinnen van de man zijn wit en die van de vrouw geel. Juveniele dieren zijn voornamelijk geel met iriserende blauwe randjes op de vinnen, blauwe strepen aan de voorkant van het lichaam met oranje rond de ogen. De vinstralen van de rug- en anaalvin zijn langgerekt en eindigen in lange filamenten.

De maximale lengte die de Holacanthus passer kan bereiken is zo’n 30 – 35 centimeter. Net als alle Keizersvissen hebben ze een stompe snuit en een grote sterke stekel in het voorste bot van het kieuwdeksel.

Verspreiding / Leefomgeving

De Holacanthus passer komt voor op de tropische riffen van de Oostelijke Stille Oceaan vanaf de kust van Peru naar het noorden tot de Golf van Californië en naar het westen richten Galapagos Eilanden. Ze worden gewoonlijk gevonden rond ondiepe rotspartijen en koraalriffen op een diepte van 3 tot 27 meter.

Dieet in het Wild

Het voedsel van de Holacanthus passer bestaat uit sponzen, manteldieren, ongewervelden, zoöplankton en ze grazen tussen de micro algen op de bodem. Ze voeden zich overdag en rusten ‘s nachts.

Video

 

Auteur

Ron DeCloux

Copyright foto’s

Ron DeCloux

Referenties

WordPress Shortlink
flickr
fishbase

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Herkomst

, ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Holacanthus passer” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *