Hygrophila corymbosa – Reuze Hygrophila

De Hygrophila corymbosa is een snel groeiende plant die een grote behoefte heeft aan licht. Ze worden zo’n 20 tot 60 cm hoog, geschikt voor de midden-zone.

Beschrijving

Hygrophila corymbosa – Reuze Hygrophila

Hygrophila corymbosa of in het Nederlands Reuze Hygrophila is een plant die weinig eisen stelt en afkomstig is uit Azië. In het aquarium groeit hij al snel helder groene, lange en brede bladeren. Door de snelle groei moet hij regelmatig gesnoeid worden. Nieuwe vertakkingen ontspruiten uit de stam en laten de plant er voller uitzien. De snoeisels kunnen in de bodem terug worden geplaatst waar ze al snel nieuwe wortels vormen.

Deze plant heeft veel licht nodig om echt mooi uit te groeien. Als hij niet voldoende licht krijgt laat hij zijn onderste bladeren vallen. Hij groeit snel en heeft genoeg ruimte nodig.

Synoniemen: Nomaphila corymbosa, Justicia stricta, Hygrophyla stricta.

Herkomst

Hygrophila corymbosa is afkomstig uit Zuid Oost Azië. Ze komen voor in India en Indonesië. Dit is een aquarium plant die voorkomt in moerassige gebieden en kan zowel volledig onderwater als bovenwater groeien. Deze plant wordt ook gevonden in wateren die relatief snel stromen.

Video

Auteur

Tropica.com

Copyright foto’s

Tropica.com

Extra informatie

Familie

Geslacht

Herkomst

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

Zone

Verzorging

Hoogte minimaal

Hoogte maximaal

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Hygrophila corymbosa – Reuze Hygrophila” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *