Lepidarchus adonis

Lepidarchus adonis is een kleine, vreedzame scholenvis die in een zeer klein aquarium samen gehouden kan worden met andere kleine vissen.

Beschrijving

Lepidarchus adonis

Lepidarchus adonis is een kleine, vreedzame scholenvis die in een zeer klein aquarium samen gehouden kan worden met andere kleine vissen. Het aquarium moet dicht worden beplant. Een gedempte verlichting door middel van drijfplanten wordt zeer op prijs gesteld. Omdat ze nogal hoge eisen stellen aan de watersamenstelling (zeer zacht en zuur) is het geen echte beginnersvis.

De Lepidarchus adonis is in 1966 officieel beschreven door Roberts.

Synoniem: Lepidarchus adonis signifer.

Dieet

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven zoals Artemia-naupliën. Fijn gewreven droogvoer wordt ook geaccepteerd.

Kweek van de Lepidarchus adonis

De kweek van de Lepidarchus adonis is relatief eenvoudig bij de juiste watersamenstelling. Het water moet zeer zacht zijn (2Gh).  Ze zijn niet erg productief. 20-30 eieren worden tussen fijnbladerige planten zoals Javamos afgezet en bevrucht. Na het afzetten moeten de ouders verwijderd worden en het kweekaquarium verduisterd. Na 36 uur komen de eieren uit en een week later zwemmen de jongen vrij. Ze kunnen dan gevoerd worden met het allerfijnste levend voer. Op de voerplek na moet het aquarium verduisterd blijven.

Video

Auteur

Jan Bukkems – Aquavisie

Copyright foto’s

AquariumGlaser.de

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Herkomst

Landen

, ,

Broedgedrag

Karakter

Dieet

Sociaal Gedrag

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Lepidarchus adonis” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *