Leptobotia microphthalma

Leptobotia microphthalma komt voor in snel tot medium stromende rivieren in de overwegend Tibetaanse provincies Sichuan en Gansu in China. De soort kan extreme watertemperaturen verdragen, maar aan te raden is een temperatuur tussen 16-22 graden C. Leptobotia soorten zijn erg sociaal en dienen in een groep van minimaal 3-4 exemplaren te worden gehouden.

Beschrijving

Leptobotia microphthalma

Leptobotia microphthalma komt voor in medium tot snelstromende rivieren in de provincies Sichuan en Gansu, tegen de voorlopers van de Himalaya, en bij de oorsprong van de Yangtze rivier.  Door de extreme omstandigheden kan Leptobotia microphthalma extreme watertemperaturen verdragen (van 4 graden tot 28 graden Celcius). Het is aan te raden om de soort niet te lang te houden in deze extremen, maar een temperatuur tussen 16-22 graden aan te houden

Leptobotia microphthalma is een micro-rover, die met name leeft van kleine kreeftachtigen. Tegenover andere bewoners van het aquarium zijn ze vreedzaam. Ze kunnen geïntimeerd raken door drukke of agressieve vissoorten. Zoals alle Leptobotia soorten leven de dieren in een groep met een sociale hiërarchie. De minimum groepsgrootte is 3-4 exemplaren.

Video

Copyright foto’s

Ben Lee – Amiidae.com

Onze lezers score
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Leptobotia microphthalma” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *