Macropodus hongkongensis – Hongkongparadijsvis

De Macropodus hongkongensis of Hongkongparadijsvis zal niet gehouden worden om zijn fraaie uiterlijk. Het is de minst mooi gekleurde paradijsvis. Een zeer bedreigde soort!

Beschrijving

Macropodus hongkongensis – Hongkongparadijsvis

De Macropodus hongkongensis – Hongkongparadijsvis is de minst mooi gekleurde paradijsvis met zijn bruine lichaam. De mooie zwarte nettekening op het lichaam en de kleine gekleurde vlekjes en randjes op de vinnen maakt hem toch een subtiele schoonheid.

De soort wordt in Hongkong gezien als een variant op de gewone paradijsvis en daarom niet beschermenswaardig. Met slechts één vindplaats is het daarmee een zeer bedreigde soort. Belangrijk om heel zuinig op hem te zijn want er zal vrijwel zeker geen wildvang meer beschikbaar komen en het aantal mensen dat hem houdt en kweekt is zeer beperkt.

Dit is meer een soort voor specialisten. Door de weinig sprekende kleuren zal de vis nooit populair worden. Zij zijn onderling ook tamelijk agressief. Tegen andere soorten valt de agressie erg mee. Ze zijn soms moeilijk tot afzetten te bewegen en kweken dus moeilijker dan andere soorten. Tenslotte zijn ze erg gevoelig voor schimmelinfecties.

Door deze gevoeligheid zijn ze heel moeilijk houdbaar en inmiddels bijna verdwenen uit de hobby.

Deze soort kan buiten gehouden worden, maar laat zich dan nauwelijks zien. Ze doen het buiten ook niet beter dan binnen. Voor mij dus geen kandidaat voor een buitenbak.

Video

Auteur

Jan Klungers

Copyright foto’s

HJ Chen

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Herkomst

Zone

Dieet

Broedgedrag

Karakter

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Macropodus hongkongensis – Hongkongparadijsvis” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *