Maskaheros regani

De Maskaheros regani is een van de fraai gekleurde Midden Amerikaanse cichliden. De mannen kunnen zo’n 25 centimeter lang worden.

Maskaheros regani

De Maskaheros regani kan een lengte bereiken van zo’n 25 centimeter, de vrouwtjes blijven iets kleiner. Volwassen vissen hebben een blauwe/zeegroene kleur, en op het lichaam fijne rode spikkels. Opvallend is de bovenste roodkleurige voorhoofdsstreep.

Oudere exemplaren kunnen een voorhoofdsbult krijgen. De naam verwijst naar de Brit C.T. Regan.

Synoniemen: Cichlasoma regani, Paraneetroplus regani, Vieja regani.

Herkomst

Rio Coatzacoalcos, Rio Almoyola, Rio Malatengo, Rio Jaltepec.

Inrichting

Voor de Maskaheros regani is een aquarium nodig van minimaal 2 meter lang, 50 cm. breed en 50 cm. hoog. De bak inrichten met diverse kiezelstenen, rolkeien en kienhout, zodat er voldoende schuilplaatsen ontstaan. Planten worden als voedsel gezien, de bodem moet bestaan uit zand. Het is aan te raden regelmatig water te verversen.

Water

Temperatuur: 24-27 graden.
PH: 7-8
GH: 5-8

Voeding

De Maskaheros regani heeft ballastrijk voedsel nodig, zowel levend- als diepvriesvoer kan gegeven worden, zoals mysis, krill, garnalen en mosselen, ook groenvoer zoals spirulina mag niet ontbreken.

Karakter

De Maskaheros regani is een vreedzame en zwemlustige vis, die tamelijk schuw kan zijn. Het beste kunnen ze worden samengehouden met Karperzalmen of Levendbarenden.

Kweek van de Maskaheros regani

De kweek van de Maskaheros regani is vrij moeilijk, het beste kan men beginnen met een groepje van 6 jonge vissen waaruit zich een goed koppel vormt. De eitjes worden afgezet en bevrucht op een schoongepoetste steen, na 3 dagen komen ze uit, en na een klein weekje zwemmen de jongen vrij rond. De jongen kunnen opgekweekt worden met stofvoer of artemia-naupliën.

Auteur

Coby

Copyright foto’s

Lee Nuttall

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Herkomst

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Zone

Karakter

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Maskaheros regani” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *