Mastacembelus albomaculatus

De Mastacembelus albomaculatus is een van de aalachtigen uit het Tanganyika meer. Ze hebben voldoende schuilmogelijkheden tussen de rotsen nodig. Het voeren van deze soort vraagt wel wat bijzondere aandacht!

Mastacembelus albomaculatus

De Mastacembelus albomaculatus wordt in het gehele meer aangetroffen in de buurt van rotsen. Ze schuilen namelijk in holen spleten die de rotsen creeëren.

Om deze schitterende aal een goed onderkomen te bieden heeft het aquarium dus voldoende schuilplaatsen nodig door middel van rotsformaties. De Mastacembelus albomaculatus kun je het beste solitair houden of in een groep van minimaal 6 exemplaren. Wil je een groep van minimaal 6  Mastacembelus albomaculatus houden dan moet je aquarium minimaal 140 cm breed zijn en minimaal 300 liter bevatten. De Mastacembelus albomaculatus kun je het beste houden op de volgende waterwaardes: pH=8,5-9.0, kH=8.0-14.

Synoniemen:
Afromastacembelus albomaculatus, Caecomastacembelus albomaculatus

Lengte:
22 cm – 22 cm

Aquarium:
120 cm – 240 liter

Voeding

Het voer voor deze vissen in het wild is gevarieërd, ze eten daar vooral jonge vissen, eitjes, insecten, larven, regenwormpjes, etc. In het aquarium eten ze ook gevarieërd, namelijk vlokvoer, fijn granulaat, witte muggenlarven etc. Dit voer is meestal hun favoriet.

Habitat

De Mastacembelus albomaculatus leeft vooral tussen de rotsen.

Dieet

Het voeren van alen blijft altijd een apart werkje. Alen hebben namelijk de eigenschap niet snel eten te pakken. Het is dus een must om de alen met de hand te voeren als u ook andere vissen in het aquarium houd. Heeft u een aal gekocht van een mede aquariaan dan is de kans groot dat deze aal al kennis heeft van voeren uit de hand. Heeft u er 1 uit een aquariumwinkel zul je hoogstwaarschijnlijk de aal zelf nog moeten leren uit de hand te voeren. Waarom apart voeren: de aal is best schuw als alle vissen door de bak schieten en komt anders te kort en dat willen we natuurlijk niet.

Kweek van de Mastacembelus albomaculatus

Deze aal zet eitjes af op een steen in een hol of krappe ruimte op de ruit waar andere dieren niet bij kunnen komen.

Auteur

John Ponsen

Copyright foto’s

Suephoto.com (niet meer beschikbaar)

Onze lezers score
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Herkomst

Broedgedrag

Karakter

Dieet

Zone

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperature minimum

Temperature maximum

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Mastacembelus albomaculatus” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please respect our copyright. Don`t copy text or images! Please share a link to this page instead.