Melanochromis kaskazini

Beschrijving

Melanochromis kaskazini

Melanochromis kaskazini is in 2009 beschreven door Konings-Dudin, Konings en Stauffer. De naam Kaskazini is afkomstig uit het Kiswahili en betekent ‘ noordelijk’.

Voordat deze soort officieel beschreven werd, had hij de tijdelijke namen Melanochromis sp. ‘northern blue’, Konings, 1995 en Melanochromis sp. ‘northern blue’, Konings, 1995.

Beschrijving

De mannen kunnen in het wild een lengte bereiken van zo’n 14 centimeter. Melanochromis kaskazini vrouwen blijven iets kleiner. In het aquarium worden ze soms wat groter. We geven onze vissen vaak teveel en te krachtig voer.

Zoals de meeste Melanochromis soorten hebben de mannen en de vrouwen een omgekeerd melanine patroon. Beiden hebben horizontale strepen maar in afwijkende kleuren. Mannen zijn donker/kobalt blauw met tussen de twee donkere strepen een lichter blauw. De vrouwen zijn juist licht van kleur. Daarop hebben ze twee donkere strepen die neigen naar zwart. De anaalvin van de Melanochromis kaskazini vrouw is geel/oranje waar die bij een heel aantal andere soorten wit is.

Auteur

John de Lange

Copyright foto’s

Mark Thomas – Marks Fiskenarie

Referenties

Descriptions of three new species of Melanochromis – Konings-Dudin, Gertrud & Konings, Ad & Stauffer, Jay. (2009).

Extra informatie

Familie

Onderfamilie

Geslacht

Soortnaam

Min. lengte aquarium in cm

Herkomst

Landen

Ecosysteem

Locaties

, , , , , , ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Melanochromis kaskazini” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *