Melanotaenia mairasi

Melanotaenia mairasi is een regenboogvis soort die in de aquarium handel niet te krijgen is.

Melanotaenia mairasi

De Melanotaenia mairasi is beschreven aan de hand van 22 gevangen exemplaren die varieerden tussen de 1,2cm en 5,4cm. De soort is nauw verwant aan de Melanotaenia ogilbyi en lijken qua uiterlijk erg veel op elkaar.

Deze regenboogvis heeft een gele rug met een witte buik die gescheiden worden door een blauwe lijn. De schubben op het lichaam hebben een gele omlijning. De vinnen hebben allemaal een gele kleur op de borstvinnen na, die zijn doorzichtig.

Herkomst en habitat

De Melanotaenia mairasi is momenteel bekend van één enkele locatie, namelijk het meer Furnusu in West Papua wat ongeveer 15 km ten noordwesten van Kaimana ligt. Het meer zit op een hoogte van 15 meter en ligt maar 1,5 kilometer van de zee. Het meer word echter van de zee gescheiden door een heuvelrug van 500-550 meter hoog. Het meer is 1-2 kilometer breed en 5 meter lang en heeft geen enkele verbinding met de zee.

Tijdens de eerste expeditie zijn alleen jonge vissen gevangen. Er zijn echter wel volwassenen gezien die op een diepte van 2 a 3 meter zwommen. Naast de Melanotaenia mairasi zijn ook de Neosilurus brevidorsalis, Craterocephalus fistularis, Oxyeleotris en de Mogurnda (wat een nieuwe soort is) gevonden in het meer.

Opmerkingen

Deze soort is vernoemd naar de stam die oorspronkelijk bij het meer woonden.

 

Auteur

Adrian R. Tappin – Home of the Rainbowfish

Vertaling

Rick

Copyright foto’s

Laurent Pouyaud
Renny Hadiaty

Onze lezers score
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Herkomst

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Zone

Karakter

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Melanotaenia mairasi” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *