Monosolenium tenerum – Levermos

Monosolenium tenerum of Levermos is een heel apart soort mos, die erg weinig eisen stelt aan zijn omgeving. Hij groeit langzaam maar kan wel tot een mooi tapijtje uitgroeien.

Beschrijving

Monosolenium tenerum – Levermos

De Monosolenium Tenerum wordt in het Nederlands Levermos genoemd. Het is een heel apart soort mos afkomstig uit Azië.

De kleur van Monosolenium Tenerum is donkergroen en hij ziet eruit als een bolletje met allemaal kleine vorkjes eraan. Op de plant verzamelen zich allemaal kleine luchtbelletjes.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld drijvende mossoorten zoals Riccia Fluitans, blijft deze mos gewoon los op de bodem liggen en hoeft dus niet vastgemaakt te worden. Wanneer de pluk mos nog klein is zal hij door de stroming verplaatsen, dan kan hij bijvoorbeeld met een houten prikkertje aan de grond vastgepint worden. Wanneer er teveel luchtbelletjes op de plant komen, zal hij de neiging hebben om te gaan drijven. ook dan is een houten prikkertje een goede oplossing. De plant kan eventueel ook met een netje of draadje aan steen, hout of de achterwand worden vastgemaakt. Hij kan vastgroeien aan steen, hout of achterwand.

Deze mos is een heel makkelijk plantje die erg weinig eisen stelt aan zijn omgeving. De verlichting mag variëren tussen weinig en veel. Hij kan temperaturen aan van 5 tot 28 graden en de waterhardheid mag hard, zacht of alles ertussenin zijn.

Hij groeit langzaam tot gemiddeld.

Ook het stekken is erg makkelijk bij de levermos. Gewoon een plukje eraf halen en ergens anders neerleggen of opbinden. Zo kan een mooi tapijtje worden gekweekt.

Video

Auteur

karinD

Copyright foto’s

Tropica.com

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Herkomst

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

Zone

Verzorging

Hoogte minimaal

Hoogte maximaal

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Monosolenium tenerum – Levermos” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *