Nematobrycon palmeri – Keizertetra

De Keizertetra of Nematobrycon palmeri is een van de vredelievende scholenvissen uit Zuid Amerika. De kweek van deze soort is relatief eenvoudig

Artikelnummer: Nematobrycon palmeri Categorieën: , ,

Nematobrycon palmeri – Keizertetra

De Nematobrycon palmeri of Keizertetra kan een lengte bereiken van zo’n 6 centimeter. De Keizertetra heeft een blauwige schijn over zijn lichaam, vanaf de kieuwdeksels tot aan de staart loopt een brede, zwarte streep. De rug en buik zijn witachtig.

De Nematobrycon palmeri – Keizertetra lijkt veel op de Inpaichthys kerri of Blauwe Zalm. Het verschil tussen de soorten is goed te zien. De Nematobrycon palmeri is veel groter.  De Inpaichthys kerri beschikt daarnaast op zijn rug, net vóór de staartvin over een vetvin. Deze vetvin ontbreekt bij de Nematobrycon palmeri.

Herkomst

In de rivieren van West Colombia, Zuid-Amerika.

Het Aquarium

Voor deze visjes heb je een aquarium nodig van minimaal 80 centimeter. Dat lijkt veel voor een visje van 6 centimeter maar ze leven graag in een school. Richt het aquarium in met een donkere bodem, dichte beplanting en drijfplanten.

De keizer tetra is een heel vreedzaam scholenvisje die je niet met drukke vissen moet samenhouden. Hou ze in een schooltje van 8 à 10 stuks, dan komen ze het beste tot hun recht.

Water

Temperatuur: 23-27 graden.
PH: 6-7,5
GH: 1-12

Voeding

Deze visjes lusten klein levend voer zoals muggenlarven, diepvriesvoer, droogvoer en groenvoer. Het is eigenlijk een alleseter, dus zorg voor voldoende afwisseling.

Kweek van de Nematobrycon palmeri – Keizertetra

De kweek van de Nematobrycon palmeri is vrij eenvoudig. Gebruik een donkere kweekbak met een temperatuur van 28 graden. Gebruik een afzetrooster omdat de ouders anders de eitjes opeten, het zijn namelijk ei rovers. Na de ei afzetting, die vrij langzaam gaat, de ouders uitvangen. Na 1 à 2 dagen komen de eitjes al uit en de jongen zwemmen al snel rond. Je kunt de jonge keizer tetra’s opkweken met stofvoer en artemia-naupliën.

Video

Auteur

Coby

Copyright foto’s

Leo Nooij

J. de Lange

Onze lezers score
[Totaal: 1 Gemiddeld: 5]

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Synoniemen

Nederlandse Namen

Karakter

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Min. lengte aquarium in cm

Zone

GH maximum

GH minimum

Herkomst

Landen

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum