Neolamprologus pulcher – Daffodil

Neolamprologus pulcher – Daffodil, een soort die in het wild zowel het open water als de rotsen bewoont. Een zeer interessante vis qua gedrag.

De Vissen

De Neolamprologus pulcher”Daffodil” is een geografische variant van de Neolamprologus pulcher. In de handel verschijnt hij ook nog wel eens onder de naam Neolamprologus daffodil of Neolamprologus brichardi daffodil aangezien de soort nog niet wetenschappelijk is beschreven zijn deze twee laatste benamingen niet juist.

Synoniemen: Lamprologus savoryi pulcher, Lamprologus pulcher.

Biotoop

Veruit de meeste cichliden soorten uit het Tanganyika meer zijn ofwel rotsbewoners ofwel bewoners van het open water. De Daffodil daarentegen maakt gebruik van beide omgevingen. Deze soort vormt scholen in het open water en voedt zich met plankton. Zodra binnen de school een koppel heeft gevormd zoeken ze een veilig hol om de jongen groot te brengen. Zodra ze groot genoeg zijn gaan de ouders met jongen terug naar de school. Het paar met de jongen kan gevonden worden in het midden van de school. De jongen van eerdere worpen zullen helpen om de nieuwelingen te verdedigen zodra de ouders weer aan paren toe zijn. De school bestaat dan ook voornamelijk uit familieleden.

Kweek

In het aquarium heeft deze soort uiteraard niet de ruimte om scholen te vormen. De ouders zullen dan bij hun territorium blijven en de jongen (fel) verdedigen. De eerder geboren broertjes en zusjes helpen hierbij mee. Het zijn overigens substraatbroeders, in het hol poetsen ze een vlak oppervlak schoon en leggen ongeveer 50 eieren. De pas uitgekomen jongen kunnen worden gevoerd met artemia naupliën en fijngewreven droogvoer.

Video

Auteur

John de Lange

Copyright foto’s

John de Lange

Onze lezers score
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Karakter

Broedgedrag

Sociaal Gedrag

Dieet

Zone

Herkomst

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperature minimum

Temperature maximum

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Neolamprologus pulcher – Daffodil” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please respect our copyright. Don`t copy text or images! Please share a link to this page instead.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je hier in!

Je informatie wordt nooit gedeeld met andere partijen

Laat dit bericht niet meer zien

AquaInfo.nl is de Nederlandstalige bron voor aquarium informatie! Met soortbeschrijvingen en artikelen proberen we kennis over diverse onderwerpen te bundelen en op duidelijke manier te verwoorden. Onze nieuwsbrief houdt je op de hoogte over:

  • Artikelen
  • Nieuwe soortbeschrijvingen
  • Ontwikkelingen
  • Zoetwater vissen
  • Zoutwater vissen
  • Planten
  • Lagere dieren
  • en al het andere wat je in een aquarium tegenkomt!