Oreochromis tanganicae – Tanganyika Tilapia

Oreochromis tanganicae of Tanganyika Tilapia is een vrij agressieve vis die alleen gehouden kan worden in een zeer ruim aquarium (ook in de breedte).

Beschrijving

Oreochromis tanganicae – Tanganyika Tilapia

Oreochromis tanganicae is een vrij agressieve vis die alleen gehouden kan worden in een zeer ruim aquarium (ook in de breedte). In het Nederlands en Engels worden ze ook wel Tanganyika Tilapia genoemd.

Synoniemen: Chromis tanganicae, Neotilapia tanganicae, Petrochromis tanganicae, Sarotherodon tanganicae, Tilapia tanganicae, Petrochromis tanganaicae, Petrochromis andersonii, Neotilapia andersonii.

Het Aquarium

Een zandige bodem is noodzakelijk. Het zijn planteneters dus kunnen planten niet als decoratie worden gebruikt. Aangezien het een grote eter is, is een groot filter en een regelmatige flinke waterverversing noodzakelijk. Een man moet met meerdere vrouwtjes worden samen gehouden.

Dieet

Het is een gemakkelijk alleseter, waarbij een groot gedeelte van het menu plantaardig moet zijn. Het is aan te bevelen om meerdere malen per dag te voeren. Hij groeit dan ook zeer snel.

Kweek van de Oreochromis tanganicae

De kweek in het aquarium is alleen mogelijk als er voldoende ruimte is. Het mannetje graaft dan een nestkuil waarin de eieren worden afgezet en bevrucht. Onmiddellijk daarna neemt het vrouwtje de eieren in de bek gedurende enige tijd. Als de jongen de bek verlaten kunnen ze worden gevoerd met Artemia-naupliën.

Video

Auteur

Jan Bukkems – Aquavisie

Copyright foto’s

Michael K. Oliver, Ph.D. – CC BY-SA 4.0

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Broedgedrag

Karakter

Sociaal Gedrag

Zone

Herkomst

Landen

, , ,

Ecosysteem

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Oreochromis tanganicae – Tanganyika Tilapia” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *