Oryzias woworae – Neon Rijstvis

Van Oryzias woworae is een vreedzame actieve scholenvis afkomstig van een eilandje bij Sulawesi, die een groep van minimaal 8 exemplaren gehouden moet worden

Beschrijving

Oryzias woworae

Oryzias woworae is een vreedzame, zeer levendige scholenvis die met minimaal 8 stuks gehouden moet worden.  Deze soort is pas onlangs is ontdekt op een klein eiland (Muna) voor oost- Sulawesi.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant. Wat drijfplanten om het licht te dempen en een zandige bodem worden op prijs gesteld. Ze gebruiken voornamelijk de zwemruimte van 2/3 tot het wateroppervlak in het aquarium. Oryzias woworae wordt maximaal 4-5 cm groot en kan het best vrij warm gehouden worden (tegen de 30 graden Celcius), met een PH waarde tussen  6 en 7.

Deze soort is officieel beschreven door Parenti & Hadiaty in 2010.

Herkomst

Dit visje is afkomstig uit Indonesië. Ze kennen een zeer klein verspreidingsgebied in Sulawesi.

Voeding

Het zijn alleseters.  Ze moeten dus afwisselend gevoerd worden met (klein) levend en diepvriesvoer.  Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

Kweek

De kweek van Oryzias woworae is vrij eenvoudig.  Zoals bij alle rijstvisjes draagt het vrouwtje gedurende enige tijd de eitjes en bevestigd ze daarna aan planten.  Afhankelijk van de temperatuur komen de jongen na 2-3 weken uit.  De ouders laten de jongen met rust.  De jongen kunnen worden groot gebracht met de kleinste infusoriën.

Video

Auteur

Jan Bukkems – Aquavisie

Copyright foto’s

Ben Lee – Amiidae.com
Jan Bukkems – Aquavisie

Extra informatie

Familie

Soortnaam

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Karakter

Dieet

Zone

Herkomst

Landen

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Oryzias woworae – Neon Rijstvis” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *