Panaqolus sp. L397

Panaqolus sp. L397 is een kleinere soort Loricariidae. L397 is te herkennen aan de opvallende oranje-zwarte strepen die het lichaam en de vinnen bedekken.

Beschrijving

Panaqolus sp. L397

De Panaqolus sp. L397 is een kleinere soort uit de familie van de Loricariidae. De soort wordt gevonden in de Rio Curuá-Una, een zijtak van de Amazone, nabij Alenquer.

Beschrijving

De L397 is te herkennen aan de opvallende oranje-zwarte strepen die het lichaam en de vinnen bedekken. Het patroon op de kop van de vis is veel dichter opeen en ingewikkelder, waardoor de vis een bijzonder masker lijkt te hebben.

De vis wordt 11 tot 15 centimeter groot. Volwassen mannen ontwikkelen odontes, vrouwen niet.

Dieet

De L397 is een omnivoor. Zoals bijna alle panaqolus soorten bestaat hun dieet voornamelijk uit groenvoer en hout. Naast groenvoer zal de L397 ook graag eens een muggenlarfje meesnoepen.

Het Aquarium

Een aquarium met een bodemoppervlak van 100×30 centimeter, of iets vergelijkbaars, volstaat. Zorg dat er voldoende hout aanwezig is en oppervlakten waar de vis op of onder kan rusten. Planten kunnen opgegeten worden.

De L397 kan gecombineerd worden met andere vredelievende Harnasmeervallen, pantsermeervallen, tetra’s en cichliden, mits deze niet te agressief zijn.

De vissen waarderen een wat lagere pH, een temperatuur tussen de 23 en 30 graden Celsius. Aan de hardheid van het water stelt deze vis relatief weinig eisen, ook bij het kweken. Een goeie circulatie kan deze vis ook zeker waarderen.

De Kweek

De L397 zijn holenbroeders. Vrouwtjes leggen tussen de 25 en 40 eitjes van ongeveer 6 millimeter doorsnee. De mannen voeren de broedzorg uit. De jongen zijn relatief makkelijk groot te brengen, maar zorg wel voor voldoende zacht hout en algentabletjes.

Video

Auteur

Pascal Fernhout-Klomp

Bronnen

PlanetCatfish.com
L-Welse.com
Loricariidae.info

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Karakter

Broedgedrag

Sociaal Gedrag

Dieet

Verzorging

Zone

Herkomst

Landen

Ecosysteem

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Panaqolus sp. L397” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *