Parachromis friedrichsthalii

Parachromis friedrichsthalii, een zeer fraai gekleurde redelijk rustige Midden Amerikaan.

Beschrijving

Parachromis friedrichsthalii

De Parachromis friedrichsthalii kan een lengte bereiken van zo’n 25 centimeter. Zijn Engelse naam is de “Yellow Jacket Cichlid”. Ze kunnen dan ook geel/oranje worden met zwarte strepen en vlekken.

Deze Midden Amerikaanse cichlide heeft al heel wat namen gezien. Synoniemen: Heros friedrichsthalii, Astronotus friedrichsthalii, Cichlasoma friedrichsthalii, Parapetenia friedrichsthalii, Cichlosoma multifasciatum, Cichlasoma multifasciatum, Parapetenia multifasciata.

Herkomst

Zuid Mexico, Guatemala, Belize, Nicaragua.

Inrichting

Voor deze vissen is een aquarium nodig van minimaal 2 meter. De bak inrichten met enkele platte stenen en kienhout zodat er voldoende schuilplaatsen ontstaan. Gebruik harde planten voor de achtergrond en zijkanten, over het algemeen worden de planten met rust gelaten. De bodem moet bestaan uit zand of fijn grind.

Water

Temperatuur: 24-28 graden.
PH: 7-8
GH: 12-16

Voeding

Het zijn alleseters, hun voorkeur gaat uit naar stevig levend voer zoals muggelarven, garnalen en mosselen, soms ook runderhart. Diepvriesvoer en droogvoer wordt ook geaccepteerd.

Karakter

Het is een zeer agressieve vis, het beste kan men beginnen met een groepje van 6 à 10 jonge vissen waaruit zich een goed koppel vormt. De overige vissen moeten daarna weer uitgevangen worden vanwege de agressie. Het zijn territoriumvormers.

Kweek van de Parachromis friedrichsthalii

De kweek van de Parachromis friedrichsthalii is vrij eenvoudig, er worden tussen de 1000 en 2000 eitjes op een platte steen afgezet en bevrucht, beide ouders hebben broedzorg. Als de eitjes uitkomen na 5 à 7 dagen worden de larven ondergebracht in broedkuilen. De jongen zwemmen na 7 dagen vrij rond en worden nog lange tijd intensief bewaakt, ze kunnen opgekweekt worden met artemia-naupliën.

Video

Auteur

Coby

Copyright foto’s

L. de Jong
J. de Lange
AquaMojo

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Herkomst

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Zone

Karakter

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Parachromis friedrichsthalii” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *