Paraneetroplus bulleri

Paraneetroplus bulleri is een levendige soort die veel ruimte nodig heeft. Het aquarium inrichten met stenen zodat schuilplaatsen ontstaan.

Beschrijving

Paraneetroplus bulleri

Paraneetroplus bulleri is een levendige soort die veel ruimte nodig heeft. Het aquarium moet worden ingericht met stenen zodat schuilplaatsen ontstaan en territoria kunnen worden ingericht. Ook planten kennen worden gebruikt. Een krachtige filtering die voor een sterke waterbeweging zorgt wordt zeer op prijs gesteld.

Deze soort is in 1905 beschreven door Regan.

Synoniem: Cichlasoma bulleri.

Herkomst

Zuid Mexico.

Dieet

Als voedsel kan het beste garnaalachtigen gegeven worden zoals Artemia en Mysis. Ook plantaardige kost mag niet ontbreken.

Kweek van Paraneetroplus bulleri

De kweek van Paraneetroplus bulleri is niet zo eenvoudig omdat die alleen maar lukt bij een goed bij elkaar passend stel. Het beste is dus om 6-8 exemplaren aan te schaffen en de paarvorming te laten plaats vinden. De eieren worden op een vlakke steen afgezet en bevrucht. Na het uitkomen worden de larven ondergebracht in spleten en broedkuilen tussen de stenen. De jongen zijn nogal gevoelig voor verontreiniging en schommelingen in de temperatuur. Er zal dus regelmatig water ververst moeten worden. Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-maupliën.

Video

Auteur

Jan Bukkems – Aquavisie

Copyright foto’s

Jeff Rapps – Tangledupincichlids.com

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Synoniemen

Broedgedrag

Dieet

Karakter

Zone

Herkomst

Landen

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Paraneetroplus bulleri” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *