Parosphromenus deissneri – Prachtgoerami

De Prachtgoerami of Parosphromenus deissneri is geen beginners vis. Ze zijn zeer gevoelig voor verkeerde waterwaardes en kunnen eigenlijk alleen in een speciaal aquarium gehouden worden.

Beschrijving

Parosphromenus deissneri – Prachtgoerami

De Parosphromenus deissneri – Prachtgoerami kan een lengte bereiken van zo’n 4 centimeter. Het is een van de kleinste en mooiste Labyrintvissen. Het mannetje is mooier gekleurd dan het vrouwtje, hij heeft zwart en goudkleurige verticale strepen op zijn lichaam en turquoise en rood in de vinnen en de staart. Het vrouwtje is bruinachtig met zwart in de vinnen.

Herkomst

Maleisië, Singapore.

Het Aquarium

Voor deze vissen is een aquarium van 40 centimeter voldoende. De bak donker inrichten met dichte beplanting en drijfplanten en een dunne zandbodem. Je kunt kienhout en stenen gebruiken om schuilplaatsen te maken. Het water moet heel zacht en zuur zijn, gebruik daarvoor een turffiltering met lichte stroming.

Water

Temperatuur: 22-25 graden.
PH: 4-5
GH: 10

In de natuur hebben vissen te maken met schommelende temperaturen. Gedurende lange tijd vissen op de minimum of maximum temperatuur houden is niet altijd gewenst en kan de gemiddelde levensduur van de dieren bekorten

Voeding

Ze eten klein levend voer zoals muggelarven en tubifex, ook fijngemaakt groenvoer en droogvoer.

Karakter

De Prachtgoerami is zeker geen beginnersvis, je kunt slechts 1 paartje houden en geen andere vissen erbij zetten. Het is een vreedzaam en schuw visje. Ze zwemmen in de onderste en middelste waterlagen.

Kweek van de Parosphromenus deissneri – Prachtgoerami

De kweek van de Parosphromenus deissneri – Prachtgoerami is vrij moeilijk, het is een holenbroeder en bouwt daar zijn schuimnest. Als de eitjes zijn afgezet verjaagt het mannetje het vrouwtje en heeft hij de broedzorg. Na ongeveer drie dagen komen de jongen uit en zwemmen na 3 à 4 dagen al rond. Je kunt de jongen opkweken met pas uitgekomen artemia-naupliën.

Video

Auteur

Coby

Copyright foto’s

Peter Maguire

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Herkomst

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Zone

Karakter

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Parosphromenus deissneri – Prachtgoerami” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *