Protomelas sp. Steveni Taiwan Reef

Protomelas sp. Taiwan Reef, een prachtige malawi met een schitterende kleurschakering

Beschrijving

Deze zeer fraai gekleurde Malawi cichlide komt in de handel voor onder veel verschillende namen waaronder: Protomelas sp. Steveni Taiwan Tanzania, Protomelas steveni, Protomelas Taiwan, Protomelas Taiwan Reef en natuurlijk Protomelas sp. Steveni Taiwan Reef wat tevens de meest gebruikte naam is.

De vind locatie beperkt zich tot op heden tot 3 locaties boven rotsen met zeer helder water. Op al deze locaties zijn de vissen vrijwel identiek: Taiwan Reef, Higga Reef (Tanzania) en Mbamba Bay waar de varianten Chimoto Red (rode anaalvin) en Chimoto Yellow vandaan komen.

De Taiwan Reef heeft een wat voller en korter lichaam als de meeste andere Utaka. De vrouwen houden hun jeugdkleed, een wat saai zilver/grijs met grijs-zwarte verticale strepen die soms een H vormen door vlekken tussen de strepen. De mannen daarentegen krijgen een zeer fraai kleuren patroon (zie de foto’s hieronder). Bij sommige vissen kan het wel 2 jaar duren voordat hij al zijn kleuren laat zien. Dit is dan ook de reden dat je deze soort niet vaak tegenkomt bij de plaatselijke aquariumwinkel. Het duurt te lang voordat ze genoeg kleur hebben om tegen een aantrekkelijke prijs te kunnen verkopen.

In het wild kamt deze soort de algen uit, bij het voeren dus niet te veel levend en diepvries voer geven maar meer plantaardig voedsel en bijvoorbeeld spirulina vlokken.

Dit is niet een erg dominante soort. Wanneer samen gehouden met drukke en bazige vissen zal het lastig worden om de Protomelas sp. steveni Taiwan Reef aan het kweken te krijgen. Een aquarium met andere rustige Malawi cichliden komt zijn gezondheid en levensduur zeker ten goede.

Video

Auteur

John de Lange

Copyright foto’s

Malawi’s Unlimited

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Karakter

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Zone

Herkomst

Landen

,

Ecosysteem

Locaties

, ,

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Protomelas sp. Steveni Taiwan Reef” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *