Pseudocrenilabrus philander

Pseudocrenilabrus philander is een redelijk agressieve vis die dus in een redelijk ruim aquarium gehouden moet worden. Het best te houden in een harem.

Beschrijving

Pseudocrenilabrus philander

Pseudocrenilabrus philander is een redelijk agressieve vis die dus in een redelijk ruim aquarium gehouden moet worden. Het aquarium moet ingericht worden met planten en stenen, zodat voldoende schuilgelegenheden ontstaan voor de vrouwtjes. Aangezien het mannetje niet eenkennig is mogen meerdere vrouwtjes gehouden worden mits er voldoende schuilmogelijkheden zijn.

De soort kent redelijk wat variatie in kleur en tekening, afhankelijk van de locatie van herkomst. Het is zeer waarschijnlijk dat deze soort later nog beter wordt beschreven en een aantal ondersoorten worden afgesplitst. Als je deze soort houdt raden we aan om ze niet te mixen met vissen van ander locaties en bij de naam ook altijd de plaats van herkomst te melden.

Synoniemen:  Chromis philander, Haplochromis philander, Haplochromis philander philander, Hemihaplochromis philander, Pseudocrenilabrus philander philander, Tilapia philander , Paratilapia luebberti, Haplochromis philander luebberti, Pseudocrenilabrus philander luebberti, Tilapia ellenbergeri, Pseudocrenilabrus natalensis, Haplochromis philander dispersus, Hemihaplochromis philander dispersus, Pseudocrenilabrus philander dispersus

Herkomst

Het verspreidingsgebied van de Pseudocrenilabrus philander is enorm. Ze bewonen de kreken, rivieren en meren van de volgende landen:

Angola, Botswana, Democratische Republiek Kongo, Malawi, Mozambique, Namibië, Zuid Afrika, Swaziland, Tanzania, Zambia en Zimbabwe.

Dieet

Het zijn alleseters, dus er moet afwisselend gevoerd worden.

Kweek van de Pseudocrenilabrus philander

De kweek van de Pseudocrenilabrus philander is redelijk eenvoudig. De 20-40 eieren worden afgezet en door het vrouwtje in de bek genomen. Ze worden daarna bevrucht met behulp van de eivlek-methode. Het vrouwtje wordt daarna verdreven. Na drie weken verlaten de jongen de bek van het vrouwtje.

Auteurs

Jan Bukkems – Aquavisie
John de Lange

Copyright foto’s

Toni Wagner – TonisAfricanCichlids.de

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Herkomst

Landen

, , , , , , , , , ,

Broedgedrag

Dieet

Karakter

Sociaal Gedrag

Zone

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Pseudocrenilabrus philander” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *