Pseudotropheus demasoni

Pseudotropheus Demasoni, een van de mooiste malawi maar vaak ook zeer agressief. Ondanks zijn geringe grootte is toch een wat groter aquarium aan te raden om ongelukken te voorkomen

Pseudotropheus demasoni

De Pseudotropheus Demasoni wordt geschaard onder de dwerg Pseudotropheusen. Deze soort is hoogst agressief tegenover soortgenoten. Mannen en vrouwen hebben dezelfde kleur: een fel licht blauw lichaam met donker blauw/paars tot bijna zwarte verticale strepen. Mannen en vrouwen zijn nagenoeg even groot. Mannen hebben iets langere voorvinnen en meer uitgesproken ei-vlekken.

De Pseudotropheus Demasoni de naam zegt het al het is een kleine felle rakker.
Deze soort houd men voor de kweek en in bak met andere rakkers die zich weten te weren anders slopen ze elkaar.
Man op vrouw verhouding 2m 5v zo is de agressie van de man verdeelt over de vrouwen en een 2e man al afleiding anders hebben de vrouwen geen rust.

Inrichting aquarium

Het aquarium moet minimaal 120 x50x50 groot zijn. Ik heb ze gehouden in een 100x40x50 aquarium maar vond dit toch te klein voor een soort aquarium. Het komt regelmatig voor dat de man alle andere Pseudotropheus demasoni afmaakt indien het aquarium te klein is of er niet voldoende schuilplaatsen zijn!

Richt het aquarium in met veel rotsen en schuilmogenlijkheden zoal pvc pijpjes, terracotta bloempotten worden ook veel gebruikt. De bodem kan worden bedekt met metselzand met daartussen fijn grind 1mm tot 1,5mm dit houd het luchtig of je koop wat duurders zoals caviar dat hebben ze in verschillende varianten ook veel gebruikt in zee bakken.

Verlichting

Voor verlichting heb ik toen gekozen voor 4 Silvana aquastar dit on de goede algen te kweken voor de mbuna’s, er is natuurlijk ook gebruik gemaakt van andere soorten buizen, daar heeft iedereen andere ervaringen mee.

Voedsel

Voor deze dieren is groenvoer zoals o.s.i. Spirulina het zijn echte aufwuchs eters met daarin voor komende diertjes.
Planten hebben in een bak zoals deze geen nut wat dat is gewoon voer voor deze vissen, sommigen proberen anubia’s, dat heeft wat harder blad maar ze proberen het toch op te snoepen.

Video

Auteur

John Ponsen

Copyright foto’s

Mircea Popa

Onze lezers score
[Totaal: 1 Gemiddeld: 5]

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Herkomst

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Zone

Karakter

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Pseudotropheus demasoni” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *