Pyrrhulina vittata

Pyrrhulina vittata is een vreedzame vis die uitstekend in het gezelschapsaquarium kan worden samen gehouden met andere vreedzame kleine soorten.

Beschrijving

Pyrrhulina vittata

Pyrrhulina vittata is een vreedzame vis die uitstekend in het gezelschapsaquarium kan worden samen gehouden met andere vreedzame kleine soorten. Ofschoon het geen echte scholenvis is moet hij toch wel in een groepje gehouden worden. Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant terwijl er in het midden tamelijk veel vrije zwemruimte moet worden open gelaten. Een gedempte verlichting door middel van drijfplanten en een flinke filtering worden zeer op prijs gesteld.

Herkomst

Zuid Amerika, Bolivia, Brazilië, Peru.

Dieet

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven. Droogvoer wordt slechts zelden geaccepteerd.

Kweek van de Pyrrhulina vittata

De kweek is niet al te moeilijk. Tot 300 eieren worden op een blad afgezet en bevrucht. Het is aan te raden om na het afzetten het vrouwtje te verwijderen. Het mannetje neemt de broedzorg op zich tot na twee dagen de jongen uitkomen. Het is noodzakelijk om dan ook het mannetje te verwijderen. Twee tot drie dagen later zwemmen de jongen vrij. Ze zijn vrij eenvoudig groot te brengen met infusoriën en enkele dagen later met Artemia-naupliën en fijngewreven droogvoer.

Auteur

Jan Bukkems – Aquavisie

Copyright foto

AquariumGlaser.de

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Herkomst

Broedgedrag

Karakter

Zone

Dieet

Sociaal Gedrag

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Pyrrhulina vittata” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *