Rasbora daniconius – Gewone Rasbora

Rasbora daniconius of Gewone Rasbora komt bijna overal in Zuid-oost Azië voor. Met maximaal 15 cm is het een soort die een vrij groot aquarium nodig heeft. Verder stellen ze weinig eisen en zijn gemakkelijk te houden

Beschrijving

Rasbora daniconius – Gewone Rasbora

Rasbora daniconius is een Rasbora soort die wijdverspreid voorkomt in Maleisië,  Borneo, Sumatra, India, Sri Lanka en bijna geheel Zuid-oost Azië. De soort wordt tot 15 cm lang en is zilverkleuring met een olijfgroene tint. De schubben zijn vrij groot en sterk iriserend. Over het lichaam loopt een zwarte streep tot en met de staart. Rond de streep bevindt zich een sterker iriserend gebied. De mannen hebben een witte buikstreek, terwijl dat bij de vrouwen meer geel-roodachtig gekleurd is.

Rasbora daniconius komt op grote schaal voor in zachtstromende zandachtige rivieren, maar is daarnaast ook te vinden in een grote diversiteit aan watertypen. Daarmee stelt de soort ook weinig eisen aan het aquarium. Wel heeft de soort een redelijk groot aquarium nodig met wat plantenmassa en vooral veel zwemruimte. Zoals alle Rasbora soorten betreft het een scholenvis die met minimaal 8-10 exemplaren gehouden dient te worden. Direct zonlicht wordt op prijs gesteld.

Rasbora’s zijn vreedzaam

22-27 graden C

pH 6.0-7.5

Voeding

Het voedsel bestaat uit kleine waterinsecten en dierlijk en plantaardig afval. In het aquarium wordt al het gangbare voer geaccepteerd. De vissen lijken het het beste te doen als meerdere keren op een dag gevoerd worden.

Auteur

P. de. Pijper

Copyright foto’s

AquariumGlaser.de

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Synoniemen

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Nederlandse Namen

Karakter

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Zone

Herkomst

Landen

, , , , , , , , , , , ,

Ecosysteem

, , , , , , , , , , , ,

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rasbora daniconius – Gewone Rasbora” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *