Trichopodus leerii – Diamant Goerami

De Diamant Goerami is een zeer mooie soort, zeer vredelievend ten opzichte van andere soorten!

SKU: 24043 Categorieën: , ,

Trichopodus leerii – Diamant Goerami

De Trichopodus leerii – Diamant Goerami kan een lengte bereiken van zo’n 12 centimeter. Deze vis heeft een zwarte dwarsband vanaf de kop tot de staart. Het mannetje heeft een oranjerode buik, een langere rug– en aarsvin en veel “franjes” aan zijn buikvin, het vrouwtje heeft dat niet. Het vrouwtje is meestal wat kleiner en dikker.

Synoniemen: Trichogaster leeri, Trichopus leerii, Trichogaster leerii, Trichogaster leerri, Trichopodus leeri

Het Aquarium

Voor deze vissen is een aquarium nodig van 1.20 meter. De bak donker inrichten met dichte beplanting en drijfplanten, zodat er genoeg schuilplaatsen zijn. De temperatuur van de lucht (in de lichtkap) moet hetzelfde zijn als van het water (boven de 22 graden) anders kan de vis makkelijk ziek worden. Er mag maar heel weinig stroming zijn.

Water

Temperatuur: 24-28 graden.
PH: 5,5-7,5
GH: 2-16

In de natuur hebben vissen te maken met schommelende temperaturen. Gedurende lange tijd vissen op de minimum of maximum temperatuur houden is niet altijd gewenst en kan de gemiddelde levensduur van de dieren bekorten.

Voeding

Het zijn alleseters, zowel klein levend voer als diepvriesvoer, zoals muggenlarven, cyclops, artemia, voedertabletten en palletvoer, ook groenvoer en droogvoer, dus zorg voor voldoende afwisseling.

Karakter

Houdt de Trichopodus leerii – Diamant Gourami als koppel in het aquarium, liever geen 2 mannetjes bij elkaar zetten want dat kan nog wel eens problemen geven. Het is een rustige vis die je niet met agressieve vissen moet samenhouden, anders trekt hij zich terug in een hoekje en verliest zijn mooie kleuren. Ook niet met barbelen samenhouden vanwege het vinbijten.

Kweek van de Trichopodus leerii – Diamant Goerami

De kweek van de Trichopodus leerii – Diamant Goerami is vrij makkelijk. Gebruik een kweek aquarium en laat de waterspiegel tot 12 centimeter dalen. De temperatuur mag tussen de 26 en 28 graden zijn. Het mannetje bouwt een schuimnest tussen de planten, als het vrouwtje de eitjes gelegd heeft, vangt het mannetje deze op en spuugt ze in het schuimnest, het nest zal hij goed bewaken. Na de eiafzetting het vrouwtje uitvangen, omdat het mannetje dan nogal agressief kan worden tegenover haar. Als de eitjes uitkomen het mannetje ook uitvangen zodat de jongen niet opgegeten worden. Je kunt de jongen opkweken met stofvoer of pantoffeldiertjes.

Zie ook het kweekverslag Kweken met Trichopodus leerii

Video

Auteur

Coby

Copyright foto’s

John de Lange

Onze lezers score
[Totaal: 1 Gemiddeld: 5]

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Karakter

Dieet

Zone

Herkomst

Landen

, ,

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Trichopodus leerii – Diamant Goerami” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *