Trigonostigma espei

Als de Trigonostigma espei mooi gekleurd zijn, zijn ze oranje tot dieprood. Verder hebben ze een zwarte ”kegel” vanaf het midden van het lichaam tot aan de staartvin.

Beschrijving

Trigonostigma espei

Als ze mooi gekleurd zijn, zijn Trigonostigma espei oranje tot dieprood. Verder hebben ze een zwarte ”kegel” vanaf het midden van het lichaam tot aan de staartvin.

De kegelvlekbarbeel (Trigonostigma heteromorpha), hockeystickbarbeel (Trigonostigma hengeli) en de Trigonostigma espei worden vaak verward. Het verschil tussen deze vissen is aan een aantal dingen te zien. De Trigonostigma hengeli is de kleinste van de drie, de Trigonostigma heteromorpha de grootste. Logischerwijs zit de Trigonostigma espei er dus tussenin. De Trigonostigma heteromorpha heeft een rozige kleur met een grote driehoekige vlek. Bij de Trigonostigma espei en de Trigonostigma hengeli heeft deze echt een hockeystickvorm. De Trigonostigma hengeli heeft hier een feloranje streep boven, de Trigonostigma espei is helemaal oranje.

Inrichting

Ze hebben voldoende zwemruimte nodig. Aangezien ze in de middenlaag zwemmen is randbeplanting aan te raden. Lage voorgrondbeplanting waarderen ze ook en doet de kleur van het visje ten goede.

Karakter

Trigonostigma espei zijn zeer vreedzame en levendige scholenvisjes die je het beste kunt houden met 15 stuks of meer. Ze zijn goed samen te houden met andere vissen.

Kweek van de Trigonostigma espei

De kweek van de Trigonostigma espei is vrij moeilijk. Zorg dat de ouders eerst goed doorvoedt zijn met bv. zwarte muggenlarven, daar zitten veel vitamines in en bevordert het kuitschieten. De kweekbak inrichten met breedbladige planten zoals een Anubias of een Echinodorus soort is aan te raden. De ei afzetting gebeurt tegen de onderkant van het blad, ze leggen zo´n 80 tot 100 eitjes. Zorg voor zacht water en een temperatuur van 27 graden. Men kan de jongen opkweken met artemia-naupliën.

Auteur

Fabian

Copyright foto’s

Fabian
CK Yeo

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Herkomst

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Zone

Karakter

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Trigonostigma espei” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *