Uaru fernandezyepezi

De uaru fernandezyepezi heeft wel wat weg van de discus, ze hebben dezelfde afgeplatte lichaamsbouw, zei het dat ze niet zo rond zijn.

Beschrijving

De Vissen

Uaru fernandezyepezi is pas in 1989 beschreven door Stawikowski. De familie Uaru werd echter al in 1840 beschreven door Johannes Heckel. Deze twee soorten vormen met zijn tweeën ook meteen de hele familie.

De Uaru’s worden al langere tijd in de hobby gehouden, in het begin als de discus voor de arme man doordat ze goedkoper waren dan de toen nog zeer moeilijk te houden en kweken discusvissen. Met alle middelen, technologie is het inmiddels omgedraaid. Tegenwoordig is de discus makkelijker te houden, te kweken en groot te brengen.

Beschrijving

De Uaru fernandezyepezi heeft wel wat weg van de Discus, ze hebben dezelfde afgeplatte lichaamsbouw, zei het dat ze niet zo rond zijn. Het is een vreedzame soort die het beste kan worden samen gehouden met andere warmtebehoeftige vissen zoals de Discus. Het aquarium moet worden ingericht met stenen, wortels en kienhout zodat veel schuilplaatsen ontstaan. Planten kunnen niet worden gebruikt voor decoratie aangezien het planteneters zijn. Een krachtig filter en een regelmatige flinke waterverversing is noodzakelijk.

Dieet

Als voedsel moet voornamelijk plantaardig voedsel worden aangeboden.

Kweek van de Uaru fernandezyepezi

De kweek is niet eenvoudig. Het beste is om een aantal jonge dieren aan te schaffen en daar vormt zich dan een koppel uit. 100-400 eieren worden op een vlak substraat afgezet en bevrucht. De eieren worden door beide ouders verzorgd. Na 2-4 dagen komen de larven uit en worden ze door de ouders in een kuil onder gebracht. Nog eens 3-4 dagen later zwemmen de jongen vrij. ze hoeven niet te worden bijgevoerd aangezien ze eten van een huidsecreet dat door de ouders wordt afgescheiden.

Auteurs

Jan Bukkems – Aquavisie
John de Lange

Copyright foto’s

John de Lange

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Broedgedrag

Dieet

Karakter

Zone

Herkomst

Landen

Ecosysteem

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum
GH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Uaru fernandezyepezi” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *