Vallisneria spiralis

De Vallisneria spiralis is een uitstekende plant voor beginners en aquariums met weinig licht. De plant vormt aan de voet van de plant uitlopers en laat zich op die manier makkelijk stekken.

Beschrijving

Vallisneria spiralis

Vallisneria spiralis is een uitstekende plant voor beginners, het groeit nagenoeg in alle licht omstandigheden en water condities. De naam ‘Tiger’ heeft het te danken aan de gestreepte bladeren. De relatief korte bladeren maken het een geschikte plant voor de kleinere aquariums, daarbij heeft het ook smalle bladeren waardoor het niet snel de kleinere planten overschaduwd.

De naam spiralis doet vermoeden dat de bladeren gedraaid zijn maar dat is niet het geval. De naam spiralis verwijst naar de stengel van de bloem, deze draait in een spiraal naar boven toe. Er is wel een Vallisneria met een gedraaid blad. Dat is de Vallisneria asiatica of Schroefvallisneria.

Familie: Hydrocharitaceae
Herkomst: Azië
Hoogte: 30 – 55 centimeter
Breedte: 5 – 10 centimeter
Temperatuur: 15 – 30 graden
pH: 6 – 8
Lichtbehoefte: Weinig

Vermeerderen van Vallisneria spiralis

De Vallisneria spiralis laat zich eenvoudig vermeerderen. Aan de voet van de plant vormen zich uitlopers. Op een klein stukje van de oorspronkelijke plant vormt zich een nieuw plantje. Zodra deze zich goed geworteld heeft kun je de uitloper afknippen en eventueel elders herplanten.

Video

Auteur

Tropica.com

Copyright foto’s

Tropica.com

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Herkomst

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

Zone

Verzorging

Hoogte minimaal

Hoogte maximaal

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vallisneria spiralis” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *