Yasuhikotakia eos – Botia eos

De Yasuhikotakia eos  kan een lengte bereiken van ongeveer 9 centimeter. Ze hebben een geel tot roodbruine kleur, met een metallic groen tot gouden glans.

Beschrijving

Yasuhikotakia eos – Botia eos

De Yasuhikotakia eos  kan een lengte bereiken van ongeveer 9 centimeter. Ze hebben een geel tot roodbruine kleur, met een metallic groen tot gouden glans. Het geslachtsonderscheid is moeilijk te zien, de vrouwtjes hebben een iets vollere buik dan de mannetjes.

Herkomst

Laos, Cambodja, Thailand en Zuid-Vietnam

Inrichting

Voor de Yasuhikotakia morleti is een aquarium nodig van minimaal 1 meter. De bak los beplanten, de planten stevig verankeren door ze in een bloempotje in de bodem te verankeren, gebruik kienhout en stenen om schuilplaatsen te maken. Zorg ook voor gedempte verlichting. De bodem moet bestaan uit fijn zand, waar ze lekker in kunnen woelen. Ze houden van matige stroming, regelmatige waterverversing is aan te raden.

Water

Temperatuur: 26-30 graden.
PH: 6-7
GH: 3-6

Voeding

Als voedsel kan het beste levend voer en diepvriesvoer gegeven worden zoals muggelarven, daphnia en garnalen, droogvoer wordt nauwelijks geaccepteerd. Het zijn ook goede slakkenverdelgers in het aquarium

Karakter

Het is een erg agressieve vis die niet geschikt is voor in een gezelschapsaquarium. Bedenk dus wel voordat je de Yasuhikotakia eos welke andere vissen je erbij kunt houden, deze moeten dan wel robuust en erg snel zijn. Houdt ze samen met een groepje van minimaal 5 stuks zodat de agressie verdeeld is. Ze kunnen flinke holen graven onder hout of stenen, dus zorg dat alles stabiel is.

Kweek

Over de kweek in het aquarium is nog niets bekend.

Video

Auteur

P. de Pijper

Copyright foto’s

Nonn Panitvong – Siamensis.org

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Synoniemen

Karakter

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Zone

Herkomst

Landen

, , ,

Ecosysteem

,

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Yasuhikotakia eos – Botia eos” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *