Fotoshoot

Fotoshoot GuppyCorner

Fotoshoot GuppyCorner

Nadat ik op internet een paar foto’s voorbij zag komen van hele fraaie guppen met lange staarten heb ik direct contact opgenomen met de eigenaar daarvan. Dat bleek te gaan om Marco van Guppycorner.nl

Guppycorner.nl is niet één hobbykweker van guppen maar een select groepje van enkele zeer ervaren kwekers die zich bezighouden met het kweken, kruisen en vermeerderen van voornamelijk groot staartige guppy stammen. Door het selectief kweken met guppen kunnen bepaalde kenmerken van deze vissen worden verbeterd en worden versterkt. Dit door onder andere in te kruisen. Al vele jaren wordt er selectief gekweekt met guppies waardoor er een heel scala aan kleuren en vormen is gemaakt.

Om de stammen sterk te houden en te verbeteren worden ook weer nieuwe stammen geïmporteerd uit binnen en buitenland. Met deze nieuwe stammen wordt weer gekweekt/gekruist en de bestaande stammen worden versterkt.

De jonge visjes worden zorgvuldig opgekweekt en klaargemaakt om de stam in topvorm te maken voor verdere doorkweek en ook voor de verkoop. Door de zorgvuldige wijze van verpakken en verzenden kunnen de guppen over de hele wereld gezond en wel worden verzonden.

De onderstaande foto’s zijn genomen in een foto aquarium en betreft jong volwassen dieren. Als je meer informatie wil over de guppen of ze wil aanschaffen voor jezelf, dan kun je het beste de site bezoeken: www.guppycorner.nl of even kijken op de Facebook pagina: Facebook.com/GuppycornerNL Van hieruit kun je contact opnemen met Guppycorner.

Asian Blue Guppy

De Asian Blue stam kenmerkt zich door de blauwe glans op de flank en in de staart. Dit is vooral goed zichtbaar als er zonlicht op het aquarium valt. Bij deze stam ontbreekt de kleur rood in zijn geheel.

Asian met groene glans

Binnen deze stam kun je ook vissen vinden met een groene glans:

Asian Blue met groene glans

Asian met groene glans

Green Tiger Guppy

Moscow

Platinum Dumbo Red Tail Guppy

De platinum Dumbo Red Tail guppy is vernoemd naar zijn belangrijkste kenmerken: een helder rode staart, platinum glans en grote borstvinnen, net als de oren van Dumbo het olifantje. De Ribbon variant heeft verlengde buikvinnen:

Platinum Dumbo Red Tail Ribbon Fin Guppy

Platinum Dumbo Red Tail Ribbon Fin Guppy

Platinum Red Dragon Guppy

Ivory Big Ears Guppy

Purple Big Ears Guppy

Ivory Big Ears Guppy

Purple Big Ears Guppy

Purple Lace Guppy

Purple Lace Guppy

Purple Lace Guppy

Copyright foto’s

John de Lange – Met dank aan Guppycorner.nl voor het beschikbaar stellen van de vissen.

Onze lezers score
[Totaal: 1 Gemiddeld: 5]
John
Sinds ik op mijn twaalfde mijn eerste tweedehands aquarium kocht heb ik altijd wel een of meer aquariums gehad. Ik heb zelfs een garage ingericht als kweekruimte waarin ik in 50 aquariums zo'n 10.000 liter water in gebruik had. Op het moment heb ik nog twee aquariums. Een 1250 liter Tanganyika aquarium en een 250 liter gezelschapsaquarium met planten. De laatste 10 jaar heb ik aan deze website gewerkte als schrijver en fotograaf.

Reacties 2

 1. Karin ebelties

  Ik ben op zoek naar een witte vrouwtjes gup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Please respect our copyright. Don`t copy text or images! Please share a link to this page instead.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je hier in!

Je informatie wordt nooit gedeeld met andere partijen

Laat dit bericht niet meer zien

AquaInfo.nl is de Nederlandstalige bron voor aquarium informatie! Met soortbeschrijvingen en artikelen proberen we kennis over diverse onderwerpen te bundelen en op duidelijke manier te verwoorden. Onze nieuwsbrief houdt je op de hoogte over:

 • Artikelen
 • Nieuwe soortbeschrijvingen
 • Ontwikkelingen
 • Zoetwater vissen
 • Zoutwater vissen
 • Planten
 • Lagere dieren
 • en al het andere wat je in een aquarium tegenkomt!