Hoe een gat boren in glas? De eenvoudigste manier!

Een super snelle video en super snelle uitleg over hoe je super snel kan een gat boren in glas. Glas boren is even eenvoudig als glas snijden, eenmaal je weet hoe het moet is het kinderspel. Het gaat snel en eenvoudig.

Gaten boren in Glas in 2 minuten

Benodigde tijd: 10 minuten.

Een hele korte video waarin ik uitleg hoe je kan een gat boren in glas. Als je op deze manier een gat maakt in glas dan gaat het normaal gezine vlekkeloos gaan. gaten boren in glas is heus niet moeilijk, maar je moet wel een aantal dingen in gedachten houden. Eigenlijk is dat dus hetzelfde als glas snijden, dat gaat snel en héél eenvoudig, maar je moet weten hoe.

 1. Benodigdheden verzamelen

  Wat heb je nodig wil je een gat boren in glas?
  – Glas
  – Boormachine
  – Gatenzaag voor hout
  – Glasboor
  – 2 stukken hout
  – Water

 2. Gat in het hout

  Boor met de gatenzaag een gat met dezelfde diameter als het te boren gat in het glas. Dit gat is bedoeld om straks de glasboor op zijn plek te houden en houdt ook het water op zijn plaats om de boor te koelen.

 3. Plaats hout

  Bepaal waar het gat moet komen. Plaats onder het glas het stukje hout zonder gat. Bovenop het glas komt het stuk hout met het glas. Het onderste stuk hout is niet nodig als je een gat in een aquarium gaat boren.

 4. Water

  Voordat je gaat boren eerst water toevoegen aan het te boren gat. Dit water zorgt voor koeling.

 5. Glas boren

  Met de glasboor kun je nu beginnen met het boren in het glas. Doe dit op een laag toerental! Geef geen kracht op de boor en laat de boor zelf het snijwerk doen. Afhankelijk van de dikte van het glas zal het boorwerk tussen de 30 seconden en een paar minuten duren. Hoe trager je laat de boor in het glas snijden, hoe mooier het gat zal gesneden worden.

 6. Koelen

  Tijdens het boren zakt het waterniveau. Vergeet niet om regelmatig water bij te voegen.

 7. Glasstof

  Als je door het glas heen hebt geboord kun je het glasstof wegspoelen met wat water. Je kan eventueel achteraf nog met schuurpapier de randen afwerken want het kan wel zijn dat die redelijk ruw zijn en voor je eigen veiligheid (dat je je vingers niet gaat snijden aan de glasrand) kan met grof schuurpapier een beetje opschuren zorgen voor een veiligere rand.

Een gat boren in glas is op deze manier bijzonder eenvoudig en de kans op problemen is bijzonder klein!

HOWTO: ombouwen Rio 180 naar T5 + EVSA(Opens in a new browser tab)

De video kan je ook bekijken op https://youtu.be/seZFxE1sTN4

Onze lezers score
[Totaal: 4 Gemiddeld: 4.8]
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoekfilter
zoekfilter

Nuttige Aquarium adressen

Op zoek naar een vereniging, winkel of plek waar je je Co2 fles kan vullen? Tik je plaatsnaam in en je krijgt een kaart met adressen bij jou in de buurt:

Copyright © AquaInfo 2007 - 2020