Jaap Groene Aquarium

Jaap’s groene aquarium

Dit aquarium draait sinds 3 november 2019. Het onderhoud aan het aquarium is een stuk minder dan ik had verwacht. CO2 gaat automatisch aan om 15:00 en uit om 23:00. De lamp dimt aan om 16:00 en dimt weer uit om 24:00. Elke week doe ik een 40% waterwissel waarbij ik de bodem ook een beetje afzuig en voeg ik wat 24hr aquarist plantenvoeding toe. Eens in de maand haal ik wat alg weg van de ruiten weg en om de twee weken trim ik de planten, deze groeien namelijk erg snel. Het filter maak vrijwel nooit schoon, In de maanden dat de bak draait heb ik het voor filter eenmaal schoon gespoeld.

Het Aquarium

Het is een ILA optic White aquarium 60x40x40cm op een Juwel aquarium kast met het zelfde formaat. De lamp die ik gebruik is een Chihiros A601 Plus met een Chihiros commander als timer/dimmer. Ik gebruik een zelf samengestelde CO2 set van AquaNoa, en een Oase Filtosmart Thermo 200 als filter met ingebouwde heater. Ik gebruik ook een Eheim skimmer.

De Inrichting

De bodem is ADA Amazonia II en vooraan wat filterzand. De naam van het soort hout wat ik als hardscape heb gebruikt weet ik niet, de stenen zijn Lavasteen.

Jaap Groene Aquarium
Jaap’s Groene Aquarium

Planten

De planten die ik gebruik zijn Monte Carlo als bodemplant:

  • Pogostemon helferi
  • Staurogyne
  • en 2 planten. (de lange links achter) waar ik de namen niet van weet.

Dieren

De bewoners zijn:

Auteur en foto’s

Jaap Lubberts – Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoekfilter
zoekfilter

Nuttige Aquarium adressen

Op zoek naar een vereniging, winkel of plek waar je je Co2 fles kan vullen? Tik je plaatsnaam in en je krijgt een kaart met adressen bij jou in de buurt:

Copyright © AquaInfo 2007 - 2021