Kweekverslagen

Mikrogeophagus ramirezi Perl Verrassingskweek

Mikrogeophagus ramirezi Perl Verrassingskweek

Sinds een week of 3 ben ik de trotse eigenaar van een paartje MiKrogeophagus ramirezi perl. Tijdens de beurs in Dortmund kon ik het niet laten, deze vis, die ik al jaren in de gold vorm bewonder, aan te schaffen. Ze zijn van een Hollandse kweker (ja let op: zelfs bij mij uit de buurt hihi). Deze had verschillende kleuren en ik heb besloten de “Perl” mee te nemen.

Ze werden tijdelijk in een 40 cm bakje gedaan, dit omdat de 60 bak waar ze met wat cory’s in zouden komen, nog extra beplant zou worden en nog wat toevoegingen!! Na een week dacht ik, ze kunnen over!! Tot mijn verrassing was het stel eieren aan het leggen, bovenop een grot, en ze waren nog niet klaar, dus ik heb wat filmpjes gemaakt in de diverse stadia.

De eitjes zijn uitgekomen na een dag of 2 en de kleintjes gingen zwemmen na een dag of 2 a 3. De jongen worden gevoerd met artemia

en tot slot een Filmpje tijdens de avond, dat de ukken in ruste zijn (niet meer nadat het licht weer aanging)

De ouders zijn erge goede verzorgers en nemen deze broedzorg tot gemiddeld 3 weken op zich, dan is het mijn beurt om het over te nemen!! 😉

de jongen worden fel verdedigd, elke keer als ik wat water ververs (om de dag een derde deel) wordt het slangetje aangevallen en weg gebotst. dit geld ook voor je vingers!!

1 maand later:
De jongen gaan supergoed en groeien ook gestaagd door!!
Filmpje komt nog later!! 😉

Helaas na het verplaatsen van de ouders, is in eerste instantie de vrouw overleden………..waaraan???? 🙁 geen idee, misschien toch de gevoelige aard van deze vissen. Uiteindelijk was ook de man niet meer in optimale staat en heb hem maar uit zijn leiden verlost 😥 vind het vreselijk maar een vis onnodig laten leiden is dieronvriendelijk.

Mijn waterwaardes:

PH 6.8
KH 3
GH 8
No1 en 2 0
No 3 0
Clo 0,2
De geleidbaarheid van het water (microsiemens (MS)) heb ik eerlijk gezegd nooit gemeten !!

ik gebruik merendeel aquasafe met waterversen aangezien ik rechtstreeks uit de kraan ververs en deze op temperatuur maak. En ehhh ja ik maak om de 3 dagen mijn bakken allemaal voor een deel schoon, heb nu 4 60 cm bakken en 6 40 cm bakken. In de kleine bakken zitten nu de jonge betta’s en 2 60 zijn nu leeg voor een volgend nest wat uit kan gaan groeien. Zodra de jongen het aankunnen geef ik ze levend voer, merendeel tubifex en rode mug. Ik knip de tubifex tot kleine stukjes en dit gaat gretig naar binnen.

2 maanden later

De vissen zijn inmiddels verplaats naar een uitgroeibak van 60 cm. Het doet het nog steeds goed en er is geen uitval. Hier nog foto’s van de ukken in het kleine bakje:

Ik gooi meestal een dop aquasafe in mijn emmers van 10 liter. Er zit iets van 0,2 mg chloor in het water dus ik gebruik zowie zo eigenlijk voor de ramirezi en mijn betta’s aquasafe. Ze zitten nu in de 60cm bak en doen het gelukkig goed, geen uitval gehad en het eet alles wat los en vast zit!!

Nu na 2,5 maand,

De ukken groeien goed en krijgen nu de kleuren die bij deze soort horen, ook de mannen en vrouwen die wat dominanter zijn worden zichtbaar aan hun kleur. Het zijn er zo ongeveer 35/40, ze vallen niet te tellen want ze schieten alle kanten op en er zijn ook wat achterblijvers, dus die zijn nog wat aan de kleine kant. Hier een filmpje uit de uitgroeibak.

Er ontstaan ook al paartjes in de uitgroeibak, en er is nogal wat gekibbel om de dames. Paartjes die gevormd zijn verdedigen hun plekje of territorium met de felheid alsof ze eieren hebben. Leuk om te zien. Het Is een mooi visje met karakter.

Onze lezers score
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please respect our copyright. Don`t copy text or images! Please share a link to this page instead.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je hier in!

Je informatie wordt nooit gedeeld met andere partijen

Laat dit bericht niet meer zien

AquaInfo.nl is de Nederlandstalige bron voor aquarium informatie! Met soortbeschrijvingen en artikelen proberen we kennis over diverse onderwerpen te bundelen en op duidelijke manier te verwoorden. Onze nieuwsbrief houdt je op de hoogte over:

  • Artikelen
  • Nieuwe soortbeschrijvingen
  • Ontwikkelingen
  • Zoetwater vissen
  • Zoutwater vissen
  • Planten
  • Lagere dieren
  • en al het andere wat je in een aquarium tegenkomt!