Discus en Planten Showcase

Showcase: Discus en Planten

In de regel is een Discus aquarium geen echt planten aquarium. Enerzijds beperkt de watertemperatuur de keuze van planten, anderzijds zijn discus liefhebbers sceptisch tegenover vuil afkomstig van planten, CO2 en of bemesting van de planten. Maar het kan wel, zie mijn aquarium showcase Discus en Planten…van opstart tot aan de eerste jongen en volwassen discussen.

Opbouw van het aquarium met Back to Nature achterwand
Opbouw van het aquarium met Back to Nature achterwand

Techniek

Het aquarium heeft een breedte van 160 centimeter. Het is 70 centimeter breed en 65 centimeter hoog.

Het aquarium wordt op verschillende manieren gefilterd. Het heeft een biologisch filter van zo’n 100 liter. Hierin zit onder andere een bewegend bed filter en worden zwevende deeltjes opgevangen met een Theiling rollermat voorfilter.

Het biologisch filter met alle techniek
Het biologisch filter met alle techniek

De verlichting bestaat uit GHL LED verlichting die via een computer wordt gestuurd. De temperatuur wordt op peil gehouden met een Eheim verwarmingselement. Deze is gekoppeld aan een Inkbird Controller.

Co2 en Plantenvoeding

De zuurgraad van het aquarium water wordt automatisch geregeld. Een pH meter en computer regelt automatisch de toevoer van Co2 zodat de pH op 6.5 blijft staan. De KH heeft een waarde van 4.5. Voor de planten wordt het Nitraat op 5 ppm gehouden met 0,5 ppm aan fosfaat. Ik voeg Sera Crypto tabletten toe en Kalium van Easy Life, Magnesium en enkele sporenelementen van Diploral.

Substraat en Planten

Op de bodem ligt zand, dit is redelijk fijn. Ik gebruik zand wat gebruikt wordt bij zandfilters.

In het aquarium groeien Echinodorus, Cryptos, Anubias en wat Zuid Amerikaanse drijfplanten.

De Vissen

De vissen zijn natuurlijk wel de aandachtstrekkers in het aquarium. Zoals gezegd zijn het Discusvissen. In het aquarium zwemmen de volgende kleuren rond:

  • Blue leopard van Weisflog
  • Ica Heckel van Weisflog
  • Red Turquoise van Piwowarsky
De groep Discusvissen
De groep Discusvissen
Symphysodon discus
Symphysodon discus
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoekfilter
zoekfilter

Nuttige Aquarium adressen

Op zoek naar een vereniging, winkel of plek waar je je Co2 fles kan vullen? Tik je plaatsnaam in en je krijgt een kaart met adressen bij jou in de buurt: