Nieuws

Update: het geslacht Laetacara opnieuw beschreven

Update: het geslacht Laetacara opnieuw beschreven

De beschrijving  van het geslacht Laetacara is voorzien van een update. Hierin zijn hun kenmerken opnieuw vastgesteld aan de hand van de origineel beschrijvingen, herbeschrijvingen of gevonden in het onderzochte materiaal (zowel het type als niet-type materiaal) en aan de hand van aanvullende data.

Ook is de informatie over de verspreiding van het Laetacara geslacht bijgewerkt. Voor de identificatie van alle bekende Laetacara soorten is in de beschrijving opgenomen. Er wordt daarnaast nieuwe informatie over het geslacht gegeven, gebaseerd op onderzoeksmateriaal en een samenstelling uit literatuur.

Het paper is vrij toegankelijk via deze link: Update of diagnoses, information on distribution, species,
and key for identification of Laetacara species (Teleostei,
Cichlidae, Cichlasomatini).

Beoordeling
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
John

Sinds ik op mijn 12e een 2e hands aquarium kocht heb ik één of meerdere aquariums gehad. Een aantal jaar heb ik zelfs met Malawi gekweekt met zo'n 50 kweekbakken en 10.000 liter water. Momenteel heb ik nog 1 aquarium met Tanganyika. Tegenwoordig houd ik me bezig met deze website als schrijver en fotograaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Don`t copy text!